Ahoj, tak jsem změnil fw na verzi 1.3 a testoval jsem záchranu v invertu s otočením do normální polohy. Musím říci, že přednastavená hodnota doby stoupání 1.5s a pak otočení mi teda nevyhovuje. Pokud se ztratím ve výšce třeba 10m a zmáčknu záchranu, tak mi model vystoupá do 20-30m a pak se otáčí. To mi u malého modelu moc příjemné není.
Pokud je to možné navrhuji možnost nastavení času po 0.1s a možnost i úplného vypnutí.
Díky Radek
1.3 a záchrana
Ahoj,
do další verze tuto volbu plánujeme.
do další verze tuto volbu plánujeme.
Spirit System developer
Určitě ano, je nutné mít ale software pro verzi 1.2.
Spirit System developer
RadekV wrote:Ahoj, tak jsem změnil fw na verzi 1.3 a testoval jsem záchranu v invertu s otočením do normální polohy. Musím říci, že přednastavená hodnota doby stoupání 1.5s a pak otočení mi teda nevyhovuje.
Pokud je to možné navrhuji možnost nastavení času po 0.1s a možnost i úplného vypnutí.
Jeste jsem neupgradoval na 1.3.0, takze jsem zachranu v 1.3.0 nezkousel - ale procital jsem si manual a dival se na GUI v demo modu a nikde jsem se nedocetl, ze by zachrana mela "prednastavenou hodnotu doby stoupani". Zatim jsem byl zvykly mit zapnutou zachranu (a tim padem i stoupani) na prepinac (a ne na tlacitko) - takze dokud byl prepinac prepnuty - tak byla zachrana aktivni a tak se stoupalo...
Je to teda tak, ze pro aktivaci zachrany staci 'impuls' (tlacitkem), ktery ji spusti - dostane model do stabilni polohy a pak - po nejakou dobu - stoupa?
(taky) Radek
Ne, je to stejné jako před tím, aktivní je jen když je přepnutý přepínač. Rozdíl je v záchraně normal v tom, že se z invertu nepřeklápí hned, ale nejdříve stoupá 1,5s v invertu a překlopí se až potom. Takže když máš dost vysoko nastavený kolektiv pro záchranu, může být vrtulník už dost vysoko...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
TomasN wrote:Ne, je to stejné jako před tím, aktivní je jen když je přepnutý přepínač. Rozdíl je v záchraně normal v tom, že se z invertu nepřeklápí hned, ale nejdříve stoupá 1,5s v invertu a překlopí se až potom. Takže když máš dost vysoko nastavený kolektiv pro záchranu, může být vrtulník už dost vysoko...
Aha, tak uz je mi to jasne

Taky bych se primlouval za:
* napsat to do zmen (je tam sice nejaka zminka o bailout improvement v governoru), ale co si mam pod tim predstavit...
* kdyz uz menit chovani, tak zpetne kompatibilne - pridat tam to nastaveni casu s defaultni hodnotou pro chovani v 1.2.0.
(taky) Radek
ahoj,
jeste jsem si vsimnul dalsi zmeny - kdyz dam na zemi (mam throttle hold) pred startem rescue mode, tak se cyklika jakoby zblazni - parkrat vyskoci nahoru dolu, a pak zustane naklonena. V 1.2.0 se poslusne jenom nastavil pitch na prednastavene procento, takze jsem mohl zkontrolovat jestli ho mam nastavene spravne (jak se pise taky v navodu). Ted z toho nepoznam nic.
-rp-
jeste jsem si vsimnul dalsi zmeny - kdyz dam na zemi (mam throttle hold) pred startem rescue mode, tak se cyklika jakoby zblazni - parkrat vyskoci nahoru dolu, a pak zustane naklonena. V 1.2.0 se poslusne jenom nastavil pitch na prednastavene procento, takze jsem mohl zkontrolovat jestli ho mam nastavene spravne (jak se pise taky v navodu). Ted z toho nepoznam nic.
-rp-