Spirit už je doma

Zde můžete psát o čemkoli.
Post Reply
ZeXx86
Site Admin

Urcite zkontrolovat jako prvni vec ty limity. Na to lide casto zapomenou.
Spirit System developer
Arcicorsa

Jj limity jsem srovnal aby to chodilo až ke krajům ale změnila se i poloha středu a tu jsem mechanicky nedoladil posunutím serva na trubce aby byl na vrtulce nulový náběh, takže teď má vrtulka v neutrálu mírný náběh listů (jakoby teď měla tlačit ocas proti směru rotace hlavního rotoru) .
ZeXx86
Site Admin

Jinak hybat se stredem doporucuji opatrne, kazda heli je v tomhle trochu odlisna. Kdyz clovek nevi kolik presne, radeji dat 0°.
Spirit System developer
Arcicorsa

Jj právě ty první lety kdy to neujíždělo byl náběh vrtulky v neutrálu nula. Tak to zítra udělám tak aby tam byla v neutrálu zase nula a dám vědět ;) .
ZeXx86
Site Admin

Prip. muzes zkusit jen snizovat. Predpokladam, ze ted je smykatko po inicializaci blize k trubce. Zkus ho trochu posunout bliz k tem 0° a mozna to bude stacit. Nebo rovnou tu 0 ;) Dava se tam max. cca 3-4°.
Spirit System developer
petrct

No ja vím že tady říkáte nastavit nulový střih. Ja to vždy dělám, zavisím helinu bez HL a nastavím předstih, tak aby se mi nikam netočila. pak udělám limity, samo páku serva mám kolmo v neutrálu z mírným předstihem vrtulky a pak ladím zisk, zatím jsem z tim ani u spirita nemněl problém u žádné heliny.
DC-16,Chase 360 Spirit, Sniper II Spirit, LA 700 Spirit, Agile 7,2 Spirit a nějaké letadla
Habásek

petrct wrote:No ja vím že tady říkáte nastavit nulový střih. Ja to vždy dělám, zavisím helinu bez HL a nastavím předstih, tak aby se mi nikam netočila. pak udělám limity, samo páku serva mám kolmo v neutrálu z mírným předstihem vrtulky a pak ladím zisk, zatím jsem z tim ani u spirita nemněl problém u žádné heliny.

Ono tohle nastavení vyžadovala dříve nějaká gyra, např Futabě 401 a 520 to takhle pak chodilo lépe.
Dnes u těch FBL jednotek výrobci spíše doporučují 0°. I výrobci heli. Možná by Tom mohl poodkrýt proč.
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
petrct

no ja se nepřu, ale fungovalo to dobře na MB a taky na HC3SX. ale samo u spirita to muže být jinak. ja jsem jenom popsal jak to mám a že mi to chodí dobře. Třeba skusit vše. Asi že odzkouším tu vrtulku i z nulou jestli poznám rozdíl.
DC-16,Chase 360 Spirit, Sniper II Spirit, LA 700 Spirit, Agile 7,2 Spirit a nějaké letadla
ZeXx86
Site Admin

Nastaveni stredu vrtulky ovlivnuje tri ruzne funkce - rovnomerne zastavovani, pak presnost letu heli - heli se nemusi otacet presne pres osu ale sikmo, vykon gyra.
Kazdy vyrobce heli tu mechaniku vyrobi trochu jinak a o tom jak je to nejlepsi pro gyro tedy urci hlavne on a to gyro. Kdyz se nastavi presne na 0° pak gyro vi kde presne stred a tu hodnotu potrebnou pro vis si zjisti sam. A nektere gyra si nezjisti nic a maji radeji kdyz to presne doladi uzivatel.
Ale jak to ma byt obecne na kazde heli nikdo s jistotou bohuzel nerekne.
Netvrdim, jak je to zarucene spravne ani u Spirita, ale s 0° to je vzdy lepsi, nez se spatne nastavenym uhlem.
Spirit System developer
Habásek

petrct wrote:no ja se nepřu, ale fungovalo to dobře na MB a taky na HC3SX. ale samo u spirita to muže být jinak. ja jsem jenom popsal jak to mám a že mi to chodí dobře. Třeba skusit vše. Asi že odzkouším tu vrtulku i z nulou jestli poznám rozdíl.

No mě se např. u mé T-Rex 600 zdá lepší drobet střih cca 3-4° než 0, lépe pak na obe strany "zasekne" ... :-)
U T-Rex 450 jsem rozdíl nevypozoroval, mám tedy 0°.
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Post Reply