Dobrý den,
při nastavování dle průvodce se dostanu až k monitoru kde nejsem schopný nastavit kanál kolektivu na + 100/ -100. Jde to max. v rozsahu -118 až -38. Kanál směrovky ukazuje pouze 118 a nijak nereaguje na pohyb páky.
Prosím o radu.
Děkuji
Spirit nelze nastavit
Dobrý den,
vypadá to, že jsou nesprávně připojeny propojky k přijímači. Správným přípojením se vyřeší i ten kolektiv.
Především je třeba zkontrolovat křidélka, výškovku a směrovku.
Stačí poslat fotku a mohu zkontrolovat.
vypadá to, že jsou nesprávně připojeny propojky k přijímači. Správným přípojením se vyřeší i ten kolektiv.
Především je třeba zkontrolovat křidélka, výškovku a směrovku.
Stačí poslat fotku a mohu zkontrolovat.
Spirit System developer
Pak může jít ještě o zpřeházené kanály buďto na straně vysílače nebo v jednotce.
Nejlepší je začít s továrním nastavením (pokud tam nebylo).
Jiný problém by tam být neměl.
O jaký jde přijímač a vysílač a jaké zapojení s jednotkou se používá?
Nejlepší je začít s továrním nastavením (pokud tam nebylo).
Jiný problém by tam být neměl.
O jaký jde přijímač a vysílač a jaké zapojení s jednotkou se používá?
Spirit System developer
Děkuji za info. S tímto vysílačem tady létá nejeden pilot, takže to určitě bude fungovat.
O jaký jde přijímač?
Pokud je to PWM, pak by mohl být problém pouze v tom zapojení a nebo samotných propojkách.
(za předpokladu, že je jednotka jinak v pořádku). Pokud je nová, pak byla testována před odesláním, takže tam problém spíše nebude.
Pokud ji někdo měl předtím, nějaký problém vyloučit nelze. Dá se ale i pomocí multimetru ověřit, že zda má všechny vstupní piny OK.
Doporučuji připojovat postupně kanál po kanálu, aby se zjistilo, ve kterém je chyba.
Začal bych vrtulkou - tj. připojit kablík do RUD v jednotce a pak do kanálu přijímače, který posílá signál vrtulky.
Pak zapnout jednotku a zkontrolovat, zda se opravdu tento kanál hýbe.
O jaký jde přijímač?
Pokud je to PWM, pak by mohl být problém pouze v tom zapojení a nebo samotných propojkách.
(za předpokladu, že je jednotka jinak v pořádku). Pokud je nová, pak byla testována před odesláním, takže tam problém spíše nebude.
Pokud ji někdo měl předtím, nějaký problém vyloučit nelze. Dá se ale i pomocí multimetru ověřit, že zda má všechny vstupní piny OK.
Doporučuji připojovat postupně kanál po kanálu, aby se zjistilo, ve kterém je chyba.
Začal bych vrtulkou - tj. připojit kablík do RUD v jednotce a pak do kanálu přijímače, který posílá signál vrtulky.
Pak zapnout jednotku a zkontrolovat, zda se opravdu tento kanál hýbe.
Spirit System developer
Ona může být chyba i ve vysílači, mapování kanálů. Na Auroře jde snadno přehodit MODe a pak často lidé mají špatně přiřazení kanály na páky.
V servomonitoru ve vysílači je vidět pohyb všeho ok?
V servomonitoru ve vysílači je vidět pohyb všeho ok?
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit jsem měl jen já. Je 3 roky starý a měl jsem ho v T-rex 700 bez pádu. Rex lítal krásně a teď jsem Spirita vyndal a dal jsem ho do Chase 360 a nedaří se nastavit. Jinak s rádiem lítám současně Goblin 700 ve kterém je taky Spirit a vše funguje normálně. Přijímač jsem zkoušel taky jiný.
Pokusím se to tedy dle výše uvedených rad ještě přezkoušet a dám vědět, ale moc nadějí tomu nedávám.
Pokusím se to tedy dle výše uvedených rad ještě přezkoušet a dám vědět, ale moc nadějí tomu nedávám.
Něco špatně bude určitě, jinak by to nedávalo smysl.
U PWM to je v 99% jen to zapojení propojek. Více se tam vymyslet nedá.
Pokud to fungovalo se stejným přijímačem i vysílačem, tak by to mělo fungovat i teď. Jestli je to na Chase nebo Trex by nemělo hrát roli.
U PWM to je v 99% jen to zapojení propojek. Více se tam vymyslet nedá.
Pokud to fungovalo se stejným přijímačem i vysílačem, tak by to mělo fungovat i teď. Jestli je to na Chase nebo Trex by nemělo hrát roli.
Spirit System developer