Ahoj tohle bude asi dotaz přímo pro Tomáše.
Postavil jsem si mechaniku velikosti 500 se zalomenym ocasem a úhlovou převodovkou jako zástavbu do trupu Apache AH 64.
Mám ji padlovou takže momentálně tam je pouze gyro na vrtulku.
Už to takhle samotné i létalo, ale všiml jsem si, ze Spirit by měl podporovat i padlové mechaniky. Můj dotaz tedy zní,jestli to je skutečně pravda,jestli to není jen simulace,dále jestli bude fungovat záchrana a v poslední řadě jestli postačí pomalejší cyklická serva,která jsou jinak dostačující pro pádlovou mechaniku?
Děkuji za odpověď
Mirek
Spirit a pádlová mechanika
Tomáš jistě také odpoví, za mě jen že jsem to dělal do několika maket a létá to super, krásně jemně, maketově a samozřejmě záchrana nebo stabilizace fungují také jak mají.
Zkoušeno na size 500 a 600.
Samozřejmě musíš projít komplet nastavení Spirita jako kdyby jsi měl bezpadlo.
Zkoušeno na size 500 a 600.
Samozřejmě musíš projít komplet nastavení Spirita jako kdyby jsi měl bezpadlo.
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Ahoj,
ano, mělo by to fungovat bez problému včetně záchrany/stabilizace. V manuálu je o tomto režimu více informací.
Stačí jen nastavit stejně jako FBL, jen nakonec povolit parametr Pádlová mechanika.
ano, mělo by to fungovat bez problému včetně záchrany/stabilizace. V manuálu je o tomto režimu více informací.
Stačí jen nastavit stejně jako FBL, jen nakonec povolit parametr Pádlová mechanika.
Spirit System developer
ZeXx86 wrote:Ahoj,
Dík za odpověď.
Ale měl bych ještě dotaz k těm servům budou mi na to stačit pomalejší serva nebo budu muset poridit rychlejší serva?
Hughes 500 s mechanikou T-Rex 500, Spirit, Taranis
Dokud tam budou pádla, mělo by to fungovat bez problému. Pádla servům hodně práci ulehčují.
Spirit System developer
pkotatko wrote:Zkousel jsem komplet setoveho pádlového Trexe 500 se Spiritem a litalo to moc pekne.
Děkuji tobě i Tomášovi za odpovědi, tak snad to bude v pohodě.
Počítám, že trup bez nástřiku bude tak někdy na jaře, aby se to dalo již vyzkoušet a pak tomu hodit i nějaký pěkný barevný kabátek.
Mirek
ZeXx86 wrote:Ahoj,
Ahoj,
na rc manii jsem našel tento příspěvek a Tvoji odpověď:
Chtěl bych se zeptat, jestli je ve Spiritu možné úplně vypnout stabilizaci (v případě pádlové heli) a Spirit by vlastně byl jenom ve funkci gyra vrtulky a případně záchrany při aktivaci příslušného kanálu (tím pádem nebude fungovat zapojení jenom ocasního serva).
U BD bylo možné nastavit dva pracovní režimy -
x Pádla - stabilizace vypnuta
x Pádla - stabilizace zapnuta
I když jsem zkoušel vybrat pádlovou mechaniku a zapnout 100% chování jako pádlovka, tak při náklonech heli v ruce deska cykliky stále dělala protináklon (stabilizaci).
Možná to tam někde je a jenom to neumím zapnout, tak se ptám...
Proč to chci:
1) V helině se starou koncepcí serv (anolog nebo pomalý digitál, uložení výstupní hřídele v jednom nebo žádném ložisku) se tyto serva díky stabilizaci hodně rychle vychodí
2) Když jsem měl BD, tak jsem režimy přepínal, abych nezapomněl, "jak se létá s pádly"...
Předem díky za odpověď!
Roman
Ahoj,
SlezY83: stačí když se stáhne úplně zisk cykliky a nastaví Geometrie 6° na nejnižší hodnotu. Pak by to mělo fungovat dle představ.
Takže z toho dovozuji, že tvoje řešení výše uvedené není jediné, ale lze to vyřešit i takto, jak píšeš v odpovědi SlezY83. Nemá pak úplné stažení zisku cykliky vliv na funkci záchrany?
Mirek
Ano, bude to stále fungovat.
Každopádně omezovat takto funkci jednotky je dle mého názoru zbytečné a jediné co se tím získá je nestabilní chování pádel.
Jednotka může do značné míry pádlům pomoci, proto zde taky je ta možnost. Jak jsem psal, pomalejší serva nevadí, pořád tam jsou pádla.
Každopádně omezovat takto funkci jednotky je dle mého názoru zbytečné a jediné co se tím získá je nestabilní chování pádel.
Jednotka může do značné míry pádlům pomoci, proto zde taky je ta možnost. Jak jsem psal, pomalejší serva nevadí, pořád tam jsou pádla.
Spirit System developer