Hobbywing Platinum 50 v3 - RPM senzor

V případě, že si s něčím nevíte rady ohledně systému Spirit, je zde to pravé místo na váš dotaz.
TomasN

Ahoj,

zkoušel jsem Spirit governor s Hobbywing Platinum 50 v3. 4 baterky jsem neměl problém. Dnes s jednou baterkou zase OK, ale s další se rotor roztočil jen na nízké otáčky. Změřil jsem baterku - byla nabita. Připojil jsem BT modul a koukal na otáčky v nastavení governoru - požadované byly OK, ale aktualní přes 4000 i když se rotor točil pomalu - proto Spirit nezačal "přidávat".

Nestalo se to někomu taky? Není mi jasné, proč to 4x fungovalo, potom 1x ne, potom 1x ano a následně zase ne...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Karlos23

měl jsem podobný problém a byla to spojitost s autorotací deaktivoval jsem ji v réglu a bylo po problému
Goblin700,Goblin380,Spirit,Futaba T10J
TomasN

Nastavil jsem v reglu governor off, coz by melo podle dokumentace vypnout i Autorotion Restart Time, ale je pravda, ze explicitne jsem ho nevypnul. Dik za radu, vyzkousim.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
TomasN

Ahoj,

znovu otevru tohle tema. Zase se mi par krat stalo, naposledy 1x dnes se Spirit FW 1.3.2, ze Spirit roztocil rotor naplno. Kdyz jsem to zkousel s pripojenou aplikaci abych videl aktualni otacky, tak problem je, ze vetsinou ukazuje 0 a do toho problikava jina hodnota. V esc mam nastaveny Governor off a explicitne vypnuty autorotation bailout.

Neresil nekdo stejny problem, pripadne nemate tip co s tim?
ZeXx86
Site Admin

Ahoj,

vypada to budto na spatne spojeni RPM s jednotkou, nebo prilis velky sum ze senzoru.
Pridani parametru Experni nastaveni/Filtr senzoru otacek by mohlo problem vyresit.
Spirit System developer
TomasN

Oddelil jsem kabel s RPM od napajeni a na zacatek napajeciho kabelu jsem dal feritovy krouzek. Ted uz mi diagnostika v konfiguracnim programu zobrazuje aktualni otacky bez vypadku. Ale mam problem, ze i kdyz mam pozadovane otacky napr. 2700rpm, aktualni se po rozbehu ustali na neco pres 3000rpm. V letovem zaznamu je hlaseni, ze governor byl aktivovan. Zkousel jsem menit hodnotu filtrovani RPM, i ruzne rezimy pomaleho rozbehu, nic nepomohlo. Nerozumim tomu, protoze mi to uz pred nedavnem fungovalo. Ted jsem vymenil vrtulkove servo, chtel jsem ho jit otestovat a zjistil jsem tenhle problem s prilis vysokymi otackami. Nemate nekdo napad, cem muze byt problem?

EDIT: zkousel jsem to bez listu, tak nevim jestli to nemuze mit vlyv
ZeXx86
Site Admin

Ano, bez listu to muze tocit vice, protoze tam neni zadna zatez a motor nestihne ubrat.
Spirit System developer
TomasN

Jo bylo to tema listama. Kdyz jsou nasazene, governor drzi pozadovane otacky.
IvoR1

Ahoj,
rád bych se zeptal jak jsi spokojený se Spirit governonem ve spojení s Hobbywing a jestli se Ti zdá lepší než byl governon v regulátoru. Já mám v Agile 5.5 Hobbywing 100 a lítám gov. v regleru a pořád zvažuji, jestli vyzkoušet ten ve Spiritu, ale zase si říkám proč měnit něco co funguje. :?: :D
Protos,Agile 5.5,T14SG.....
TomasN

IvoR1 wrote:Ahoj,
rád bych se zeptal jak jsi spokojený se Spirit governonem ve spojení s Hobbywing a jestli se Ti zdá lepší než byl governon v regulátoru. Já mám v Agile 5.5 Hobbywing 100 a lítám gov. v regleru a pořád zvažuji, jestli vyzkoušet ten ve Spiritu, ale zase si říkám proč měnit něco co funguje. :?: :D
Ahoj, na Chase 360 s Hobbywing (i na Mini Protosovi s YGE) teď používám Spirit governor. Měl jsem pár problému, kdy Spirit měl výpadky v čtení RPM a tím pádem governor fungovat dobře nemohl, ale teď to už je OK (jen nevím jestli k tomu pomohla nová verze FW Spiritu, nebo to že jsem oddělil RPM kabel od BEC kabelu a na BEC přidal ferit). Otáčky to drží sovnatelně s interním, jen mi přijde o něco lepší chování ocasu. Porovnání držení otáček interního vs. dvo konfiguraci Spirit governoru je tady
Post Reply