Graupner a PPM

V případě, že si s něčím nevíte rady ohledně systému Spirit, je zde to pravé místo na váš dotaz.
ZeXx86
Site Admin

Náchylnost na rušení je zcela stejná jako u PWM, avšak PPM má lepší kontrolu signálu.
Bohužel to stále vypadá na problém se statickou elektřinou. Ani ukostření nemusí pomoci, pokud tam laminátové bočnice.
PPM a ostatní protokoly mají kontrolu signálu na lepší úrovni, u PWM není tak snadné rozpoznat problém, takže teď se pouze objevuje v záznamu zřejmě to, co se děje celou dobu.
Digitální přenos SUMD je však méně náchylnější, přesnější a přenese víc kanálů. Ale řešení problému se statickou elektřinou to bohužel není :(

Pokud je jednotka pod hlavní hřídelí, pak s laminátovými bočnicemi jde statika přímo do vodičů a pak do jednotky i přijímače.
Spirit System developer
Jarek

Díky za odpověď. Bočnice mám carbon. Zkusím jinudy provlíknout dráty. Co nejvíc na heli tyrábí statiku? Řemínek, listy?
ZeXx86
Site Admin

Jen remen, avsak ten se tahne u Protose po cele delce.
Doporucuji proverit, zda je protos vodivy mezi lozem motoru a ocasni trubkou.
Melo by to vodit i bez ukostreni (pokud se jedna o model roku 2009 nebo novsi).
Spirit System developer
msadek

Ahoj, mám dotaz ohledně zapojení spirita s přijímačem Graupner GR24 přes SUMD, píšete že u přijímače je to pozice výstupu s nejvyšším ID tj. u GR 24 kanál 12, mám to zapojeno v kanále 8 a chodí to. Mám to tak nechat nebo přehodit do 12?

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk
ZeXx86
Site Admin

Ahoj,

port 8 je spravne. Upravime manual at je to jasnejsi.

Diky
Spirit System developer
Post Reply