Vyskakování modelu
Ahoj mám trex 450l setová výbava plus červený spirit ale to by asi mělo být jedno dnes jsem šel lítat a zvedl jsem heli do vzduchu v pohodě jako vždy trochu jsem poletoval žádný 3d prostě takový ploužení ve vzduchu sem tam bohužel víc neumím . A pak najednou začal model poskakovat tím myslím že vysím na místě a heli sama od sebe vyskočí o púl metru do vzduchu jako když aktivuji záchranu ale ničeho se nedotýkám je to docela děsivé chvíli nic a potom se to stalo několikrát za sebou potom sem přistál a než jsem stačil vypnout motor vyskočila heli půl metru nad zem přistál jsem vykulenej a nevím co stím . Vysílačkou to není protože mi to nedalo a zvednul jsem do vzduchu 700 dfc taky se spiritem a ten je v pohodě žádný skákání nic . Předem děkuji jestli bude mít někdo nějaký nápad než začnu něco rozebírat nebo měnit Mirek
Ahoj,
doporučuji zkontrolovat v programu (Diagnostika) jaký zisk to ukazuje u Gyra.
Pokud je to blízko nuly, tak to je tím, že se opravdu semtam aktivuje záchrana.
Tak nízký zisk by ale neměl být nikdy, aby vrtulka fungovala rozumně.
doporučuji zkontrolovat v programu (Diagnostika) jaký zisk to ukazuje u Gyra.
Pokud je to blízko nuly, tak to je tím, že se opravdu semtam aktivuje záchrana.
Tak nízký zisk by ale neměl být nikdy, aby vrtulka fungovala rozumně.
Spirit System developer
kartago wrote:Ahoj mám trex 450l setová výbava plus červený spirit ale to by asi mělo být jedno dnes jsem šel lítat a zvedl jsem heli do vzduchu v pohodě jako vždy trochu jsem poletoval žádný 3d prostě takový ploužení ve vzduchu sem tam bohužel víc neumím . A pak najednou začal model poskakovat tím myslím že vysím na místě a heli sama od sebe vyskočí o púl metru do vzduchu jako když aktivuji záchranu ale ničeho se nedotýkám je to docela děsivé chvíli nic a potom se to stalo několikrát za sebou potom sem přistál a než jsem stačil vypnout motor vyskočila heli půl metru nad zem přistál jsem vykulenej a nevím co stím . Vysílačkou to není protože mi to nedalo a zvednul jsem do vzduchu 700 dfc taky se spiritem a ten je v pohodě žádný skákání nic . Předem děkuji jestli bude mít někdo nějaký nápad než začnu něco rozebírat nebo měnit Mirek
Pošli sem nastavení z jednotky.
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Tak jedině, že by nedržel dobře nebo byl poškozen kablík, který aktivuje záchranu (zisk gyra).
Jak je připojen přijímač? Používá se spojení PWM?
Jak je připojen přijímač? Používá se spojení PWM?
Spirit System developer
Ano mám radio jr xg8 a přijímač je klasický pwm . Ve vysílači to asi nebude protože jak jsem psal potom jsem hodil do vzduchu 700 a ta se ani necukla . Teď jsem sundal listy vrtulku a pustil to doma v obýváku a nic bez listů to ani necuklo tak jsem dal helinu a radio ven na dvůr na 15 minut a zase nic bez zátěže nic . Tak nevím ještě mě napadla jestli se mi nemohla ve spiritu udělat vlkost když to nosím z tepla do zimy dokola ale to už vymýšlím pitomosti Mirek
Jestli je na modelu řemínek, tak se mohou vytvářet výboje. U spojení PWM je to dobře viditelné. Pomůže ukostření příp. antistatický sprej nebo více napnout řemen, aby se nemohl otírat v trubce.
U vysílače bude vše OK, ale propojky nemusí být třeba dobře připojené mezi jednotkou a přijímačem. Nějaký kablík může vyskočit apod.
Spíš se elektronika orosí, když se přejde ze zimy do tepla. To se pak může srážet voda a je dobré to nechat vždy vyschnout, když se přijde domů.
U vysílače bude vše OK, ale propojky nemusí být třeba dobře připojené mezi jednotkou a přijímačem. Nějaký kablík může vyskočit apod.
Spíš se elektronika orosí, když se přejde ze zimy do tepla. To se pak může srážet voda a je dobré to nechat vždy vyschnout, když se přijde domů.
Spirit System developer
Je tam převod tyčkou takže statika to asi taky nebude . Nevím to orosení mě napadlo protože jsem teď několikrát létal v zimě a pak šel vrtulník dovnitř a nijak zvlášť jsem ho nedával vyschnout někdy zůstal i v tašce . Ten kabílek žádný povytažený není možná ho zkusím vyměnit za jiný . Nejdřív jsem myslel že šílí align regulátor ale to by přece nevyskakovalo nahoru když to leží na zemi s puštěným motorem po přistání s cyklikou se nehýbe jen by se zvýšily otáčky . Mirek
Ještě by to mohlo dělat i některé ze serv cykliky. To může, zvlášť v zimě, začít náhodně skákat.
Jednotka se to snaží dorovnat a proto to vypadá, jako že jdou všechny 3 serva.
Nejlepší je to dát do zimy na stejně dlouhou dobu, jako když se to projevilo předtím. Mělo by to dělat i bez těch listů.
Pokud to dělá jen s listy, pak by to mohlo být tak, že model více vibruje, kablíky se více třesou a ztrácí se někdě kontakt.
Může jít o naříznutý drátek o rám. Někdy to nejde skoro poznat, ale stačí to.
Jednotka se to snaží dorovnat a proto to vypadá, jako že jdou všechny 3 serva.
Nejlepší je to dát do zimy na stejně dlouhou dobu, jako když se to projevilo předtím. Mělo by to dělat i bez těch listů.
Pokud to dělá jen s listy, pak by to mohlo být tak, že model více vibruje, kablíky se více třesou a ztrácí se někdě kontakt.
Může jít o naříznutý drátek o rám. Někdy to nejde skoro poznat, ale stačí to.
Spirit System developer