Ahoj přátelé ,
prosím o radu mám jednotku Spirit a když je vrtulník bez kapotáže tak při piruetách sedí jak přibitý.
Po nasazení kapotáže při piruetách padá po ocase. Máte nápad na co se zaměřit a kde se dá změnit parametr pro zlepšení.
díky za rady Mirek
pirueta padání po ocase
Ahoj,
bude pravděpodobně zapotřebí upravit těžiště modelu, které se vlivem kapotáže výrazně posune. Bohužel bych potřeboval trochu více vysvětlit pojem padání po ocase.
bude pravděpodobně zapotřebí upravit těžiště modelu, které se vlivem kapotáže výrazně posune. Bohužel bych potřeboval trochu více vysvětlit pojem padání po ocase.
Spirit System developer
těžiště mám nastaveno mírě heli zatížený na čumák. A to padaní se projevuje tak že při piruetě začne heli couvat , tj. rotuje kolem osy a při tom dělá mírný pohyb dozadu jako když se zvedá předek. Musím manuelně korigovat potlačením výškovky.
Obávám se, že bude něco špatně mechanicky.
Zřejmě nějaká páka někde naráží v rámu - pokud ten problém správně chápu. Pak nemůže včas reagovat model na změnu.
Z popisu jsem pochopil, že model nikam nepadá, ale přes výškovku jde při piruetách směrem dozadu. Může to způsobovat třeba i vychýlení vrtulkových listů do jiného úhlu - trubka se nějak pootočí v držáku. To pak způsobí přesně tento problém - je několik stupňů směrem dolů.
Těžiště by mělo být vždy ve středu rotorové hlavy, takže pokud jde srovnat, určitě to bude lepší.
Zřejmě nějaká páka někde naráží v rámu - pokud ten problém správně chápu. Pak nemůže včas reagovat model na změnu.
Z popisu jsem pochopil, že model nikam nepadá, ale přes výškovku jde při piruetách směrem dozadu. Může to způsobovat třeba i vychýlení vrtulkových listů do jiného úhlu - trubka se nějak pootočí v držáku. To pak způsobí přesně tento problém - je několik stupňů směrem dolů.
Těžiště by mělo být vždy ve středu rotorové hlavy, takže pokud jde srovnat, určitě to bude lepší.
Spirit System developer
včera jsem si pohrál s těžištěm, dal jsem jej mírně na předek a pozoroval celkové zlepšení. Bohužel jsem baterky nemohl posunout ještě více dopředu. Upravím držák baterek a budu informovat jak jsem pokročil. Děkuji za pomoc
.
PS: mechanicky je vše v pořádku to jsem kontroloval jako první
.

PS: mechanicky je vše v pořádku to jsem kontroloval jako první