Zdravím,
prodírám se návodem na Geolink, a zaujalo mně hned několik věcí, na které bych se rád zeptal.
1) V návodu je zmíněná možnost kalibrovat Geolink mimo model, to mně připadá jako lákavá možnost, namísto otáčení 5 kilovou 700-stovkou v ruce ve všech směrech. Není mi ale jasné, co k tomu potřebuji. Jestli stačí samotný Geolink předem nastavený v konfiguračním menu na kalibraci, následně odpojený od jednotky, připevněný na nějaké vhodné prkénko a přes JST propojovací kabel napájený provizorně 3V, nebo je nutné k této operaci použít i jednotku Spirita ?
2) Z možností Geolinku mně nejvíce zaujala možnost "Návrat domů" a "Výškové omezení" - k tomu mám tento dotaz: je možné obě tyto dvě funkce aktivovat za letu společně (obě svým vlastním přiděleným kanálem) a jestli ano, je to dobrá volba ?
3) Dále jsem z návodu plně nepochopil smysl operace v záložce "Modul" s tím "dočasným vychýlením" modulu v ose X a Y ? K čemu tato funkce slouží ?
Honza
Kalibrace Geolinku mimo model
1) Ano, přesně takto je to možné provést. Na výsledek kalibrace to vliv nemá a může to být ještě lepší.
2) Ano, je možné obě funkce aktivovat zároveň. Samotná funkce Návrat domů umožňuje nastavit i návratovou výšku. Takže pokud jde jen o to, může už jen tato funkce udržovat správnou výšku.
3) Funkce slouží jako relativní úhloměr vůči ploše, při které se takto vynuluje úhel. V modulu nic nenastavuje a je to jen jako pomoc, pokud člověk potřebuje dosáhnout např. stejného úhlu jako má jednotka/motor nebo jiná vodorovná část modelu.
2) Ano, je možné obě funkce aktivovat zároveň. Samotná funkce Návrat domů umožňuje nastavit i návratovou výšku. Takže pokud jde jen o to, může už jen tato funkce udržovat správnou výšku.
3) Funkce slouží jako relativní úhloměr vůči ploše, při které se takto vynuluje úhel. V modulu nic nenastavuje a je to jen jako pomoc, pokud člověk potřebuje dosáhnout např. stejného úhlu jako má jednotka/motor nebo jiná vodorovná část modelu.
Spirit System developer
Tak to je skvělá zpráva, ta možnost kalibrovat Geolink samostatně mimo model a jednotku Spirit, která je nalepená na modelu a bylo by obtížné jí pro kalibraci pokaždé odlepovat. Ještě mně napadlo, jestli je nutné dodržet hodnotu napětí 3,3V, kterou je normálně Geolink z portu SAT2 napájený, nebo je možné při této kalibraci Geolink napájet napětím vyšším, řekněme 4,8V ?