7ch a multi snad ma i T8. Nebo ne ? I tam si prehodi poradi kanalu.
Osobne bych ale nechal rozhozeni kanalu tak jak to nabízí vysilac. Není to neucelne. A v novem FW Spiritu si pak priradit kanaly podle potřeby.
[VYŘEŠENO] Trhavé pohyby serv
pkotatko wrote:7ch a multi snad ma i T8. Nebo ne ? I tam si prehodi poradi kanalu.
Osobne bych ale nechal rozhozeni kanalu tak jak to nabízí vysilac. Není to neucelne. A v novem FW Spiritu si pak priradit kanaly podle potřeby.
Ano, má, ale při přepínání mezi těmito dvěma mody nenabídne T8FG přehození kanálů jako T14SG.
14SG to nabídne a jedním klikem to je přehozené skoro bez povšimnutí ...
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
No, rozdily tam mohou byt.
FX 30 mi to take nenabizi, proste to rovnou udela.
Pokud to pak chci pozmenit, mam tu moznost v menu "funkce".
Ale zvolit si to pri zmene 7 za multi nemuzu.
FX 30 mi to take nenabizi, proste to rovnou udela.
Pokud to pak chci pozmenit, mam tu moznost v menu "funkce".
Ale zvolit si to pri zmene 7 za multi nemuzu.
LA700+Spirit, Logo 550+Spirit, Gaui NX4+Spirit, MiniProtos+Spirit, Ricco+GY 520, FX 30 Fasst
Ahoj,
tak jsem to dnes porovnával s klukama na letišti, všichni máme spirita á 6x různá heli. Já mám dva a oba jsou zapojeny přes invertor ve spojení s futabou T14. Na obou heli mám dost výrazné krokové pohyby kolektivu. Na ostatních heli je to úplně o ničem jiném, jde o Futabu T8 s invertorem, Spektrum, Auroru a Jeti. Přehazování kanálů jsem kontroloval a zkoušel přepnout protokol, ale j to pořád stejné. Objednal jsem dva nové invertory a jsem zvědav jestli to zmizí...
Zkoušel jsem pořídit video, ale není to na něm bohužel tak patrné jako v reálu. 
tak jsem to dnes porovnával s klukama na letišti, všichni máme spirita á 6x různá heli. Já mám dva a oba jsou zapojeny přes invertor ve spojení s futabou T14. Na obou heli mám dost výrazné krokové pohyby kolektivu. Na ostatních heli je to úplně o ničem jiném, jde o Futabu T8 s invertorem, Spektrum, Auroru a Jeti. Přehazování kanálů jsem kontroloval a zkoušel přepnout protokol, ale j to pořád stejné. Objednal jsem dva nové invertory a jsem zvědav jestli to zmizí...

3x Goblin RAW 700 with Spirit GTR, Jeti DS16 II
Ahoj
Zkus prohodit kanaly 5 a 6 mezi sebou v menu Funkce, treba to bude stacit.
Jaky rezim vysilani tam mas nastaven - 12CH/14CH?
Zkus prohodit kanaly 5 a 6 mezi sebou v menu Funkce, treba to bude stacit.
Jaky rezim vysilani tam mas nastaven - 12CH/14CH?
Spirit System developer
Tak nakonec jsme zjistili, ze existuji mozne 2 problemy:
- kanal kolektivu a gyra je prohozen, lide co maji nastavenou zachranu na to bohuzel nemusi prijit, protoze to vypada, jako kdyz ridi kolektiv, ale on je to kanal gyra, ktery zapina zachranu.
- kolektiv ridi opravdu kolektiv, ale trhane - zde je mozny problem s invertorem (pokud byl kupovan u nas, zdarma vymenime za nove).
- kanal kolektivu a gyra je prohozen, lide co maji nastavenou zachranu na to bohuzel nemusi prijit, protoze to vypada, jako kdyz ridi kolektiv, ale on je to kanal gyra, ktery zapina zachranu.
- kolektiv ridi opravdu kolektiv, ale trhane - zde je mozny problem s invertorem (pokud byl kupovan u nas, zdarma vymenime za nove).
Spirit System developer
Tominoo wrote:Ahoj,
tak jsem to dnes porovnával s klukama na letišti, všichni máme spirita á 6x různá heli. Já mám dva a oba jsou zapojeny přes invertor ve spojení s futabou T14. Na obou heli mám dost výrazné krokové pohyby kolektivu. Na ostatních heli je to úplně o ničem jiném, jde o Futabu T8 s invertorem, Spektrum, Auroru a Jeti. Přehazování kanálů jsem kontroloval a zkoušel přepnout protokol, ale j to pořád stejné. Objednal jsem dva nové invertory a jsem zvědav jestli to zmizí...Zkoušel jsem pořídit video, ale není to na něm bohužel tak patrné jako v reálu.
Jaký máš přesně přijímač? Číslo?
Co máš na display na 14SG? Vysíláč v modu 12ch a v tomto modu i spárován přijímač?
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others)
Spirit Wave & JETI DS 12
Spirit Wave & JETI DS 12
Ahoj,
mám spojeno přes 14CH. Kanály jsem prohodil, ale nedokážu je pak přehodit ve spiritu, tam zůstává CH6 pořád jako kolektiv. Jsem slepej nebo tam ta možnost přes S-Bus chybí?
Jinak pokud přehodím ve Funkcích CH6 a CH5 lze pak nastavováním gyra jemně ladit kolektiv, chodí obstojně, ale v menu gyra. Pokud jsem si znovu hrál s přehazováním kanálů 12CH a 14CH dostal jsem se do stavu kdy to začalo chodit dost trhavě, což je případ, který má právě to prohození kanálů řešit. Takže mě to buď chodí trhavě a nebo po prohození kanálů "krokově". Ten krok mi přijde pořád dost hrubý, hlavně když jsme to dnes porovnávali na letišti nikomu to nedělá tolik.
Psal jsem to s pauzou a tak odpovím rovnou i na další dotazi: mám přijímač R7008SB.
mám spojeno přes 14CH. Kanály jsem prohodil, ale nedokážu je pak přehodit ve spiritu, tam zůstává CH6 pořád jako kolektiv. Jsem slepej nebo tam ta možnost přes S-Bus chybí?
Jinak pokud přehodím ve Funkcích CH6 a CH5 lze pak nastavováním gyra jemně ladit kolektiv, chodí obstojně, ale v menu gyra. Pokud jsem si znovu hrál s přehazováním kanálů 12CH a 14CH dostal jsem se do stavu kdy to začalo chodit dost trhavě, což je případ, který má právě to prohození kanálů řešit. Takže mě to buď chodí trhavě a nebo po prohození kanálů "krokově". Ten krok mi přijde pořád dost hrubý, hlavně když jsme to dnes porovnávali na letišti nikomu to nedělá tolik.
Psal jsem to s pauzou a tak odpovím rovnou i na další dotazi: mám přijímač R7008SB.
ZeXx86 wrote:Tak nakonec jsme zjistili, ze existuji mozne 2 problemy:
Tak to bude asi můj problém (viz poslední příspěvek). Invertory jsem již předobjednal a zaplatil, tak se pak domluvíme.