Grafy vibrací
Ahoj,
vypada to na vaznejsi problem u vrtulky.
Doporucuji se kouknout na celou jeji mechaniku, od lozisek v domku vrtulky po hridel, gripy a vyvazeni listu.
Z grafu to vypada nejmene na ty loziska, budou pravdepodobne krupat.
vypada to na vaznejsi problem u vrtulky.
Doporucuji se kouknout na celou jeji mechaniku, od lozisek v domku vrtulky po hridel, gripy a vyvazeni listu.
Z grafu to vypada nejmene na ty loziska, budou pravdepodobne krupat.
Spirit System developer
Neni zac, jeste muzes zkusit snizit zisk governoru nebo ho nejlepe na zkousku vypnout.
Spirit System developer
Ahoj,
mám problem s vibracemi vrtulky v ose Y na Logu 600SX. Kdyz sundam komplet vrtulku (necham jen smykatko), je vse v poradku. Kdyz ale nasadim kamen vrtulky (bez unasecu), vibrace v ose Y jsou celkem znatelne - viz obrazky (pri jinych otackach jsou o neco mensi). Osa X a Z je bez problemu. Kamen hlavy vypada na pohled v poradku. S listy to jsou vibrace samozrejme o neco horsi.
Ma vyznam to nejak resit? Nema nejaky majitel Loga 600 stejne grafy na porovnani? Nerad bych kupoval novou hlavu a zjistil, ze se nic nezmenilo...
mám problem s vibracemi vrtulky v ose Y na Logu 600SX. Kdyz sundam komplet vrtulku (necham jen smykatko), je vse v poradku. Kdyz ale nasadim kamen vrtulky (bez unasecu), vibrace v ose Y jsou celkem znatelne - viz obrazky (pri jinych otackach jsou o neco mensi). Osa X a Z je bez problemu. Kamen hlavy vypada na pohled v poradku. S listy to jsou vibrace samozrejme o neco horsi.
Ma vyznam to nejak resit? Nema nejaky majitel Loga 600 stejne grafy na porovnani? Nerad bych kupoval novou hlavu a zjistil, ze se nic nezmenilo...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Ahoj
O stranku drive jsou grafy z Loga 600SX od pkotatko. Neni to nic hrozneho, ale muze to byt urcite i lepsi.
O stranku drive jsou grafy z Loga 600SX od pkotatko. Neni to nic hrozneho, ale muze to byt urcite i lepsi.
Spirit System developer
Problem je, ze ty jeho vibrace jsou vcetne listu. Moje nejenom ze jsou bez listu, ale i bez gripu - jen samotny kamen... Jemu se navic povedlo vibrace zredukovat... ale nevim v jake ose to meril.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Odstraneni takovehle jedine spicky muze byt docela detektivni práce. Specielne u Loga nemusi spicka na vrtulce nutne znamenat problém na vrtulce. Muze to jit od motoru, od prevodu a chytat rezonance. Nebo to muzou delat ložiska na hrideli vrtulky. Třeba i tim, ze jsou volnejsi v bocnicich. I napnuti remenu se tam projevi. Stejne tak i dotazeni listu vrtulky.
Kamen vrtulky muze byt krive vyvrtan.... atd.
Mel jsem jednou problém, ze se vrtulka rozkmitala tak, ze heli tancovala po stole. Pricina byla v ložiskách motoru.
Vetsinou všechno merim jen na ose X. Z lenosti
Osad helinu komplet jen bez rotorových listu, roztoc na max. otáčky co letas, zmer v ose X a dej to sem. Uvidíme jak to bude vypadat.
Kamen vrtulky muze byt krive vyvrtan.... atd.
Mel jsem jednou problém, ze se vrtulka rozkmitala tak, ze heli tancovala po stole. Pricina byla v ložiskách motoru.
Vetsinou všechno merim jen na ose X. Z lenosti

Osad helinu komplet jen bez rotorových listu, roztoc na max. otáčky co letas, zmer v ose X a dej to sem. Uvidíme jak to bude vypadat.
Byl jsem tady OT, tak jsem se sireji rozepsal ve tvem vlakne o vibracich. Vecer tam prihodim grafy v ose X.