Aha, jeste bych proveril znova optimalizaci piruet.
Ono staci napr. prehodit na jine serva, pak se da reverz vrtulkoveho serva a uz je problem na svete - optimalizace piruet bude obracene.
Takze to mohlo byt napr. tim, jestli jsi nemenil ty serva, tak v te chvili mohl vzniknout ten problem.
[VYŘEŠENO] Záchrana
Spirit System developer
Tomu BECu setového reglu bych zas tak moc nevěřil, klidně to mohlo být tím. Koukal jsem na logy průběhu proudu BECem od některých modelářů (někteří z nich jsou i zde na fóru, tak třeba zareagují přesnějšími údaji), ale jak si pamatuji, proudové špičky jdou i k 10A. Dobré je se na to podívat osciloskopem. V případě přijímačové baterie je to O.K., spínaný BEC to rozchodit nemusí, zareaguje krátkodobým poklesem napětí (špičkou) a může to resetovat přijímač, servo nebo řídicí jednotku. Dosti účinná pomoc je také velký elektrolyt. kondík paralelně k napájení z BECu.
Last edited by Woita on Wed 29. Oct 2014 19:34:10, edited 1 time in total.
Já pro jistotu na začátku letu zkouším funkci záchrany, nejprve z visu, potom např. z dopředného letu, a na závěr z invertu. Toto se mi v počátcích vyplatilo, protože jsem měl jednou opačně optimalizaci piruet, a tyto testy to odhalily. Totéž dělám i na druhé heli, kde mám Démona. Krom ověření funkce záchrany má toto cvičení i blahodárný vliv na svalovou paměť pro aktivaci záchrany.
Graupner MC-20HOTT, T-REX500@Bav. Demon, Logo 550SE@Spirit, Goblin 570SE@Spirit