Chimo: Navrhnul bych ti - zkus se domluvit s Habáskem, jestli bys mu ten přijímač nemohl poslat. Pokud testuje Auroru... ale zřejmě nemá k dispozici přijímač s PPM. Takové otestováníé by bylo ku prospěchu spoustě dalších lidí. (Jen takový nápad... ) Habásku promiň, snad jsem ti tímto nezpůsobil nějakou pakárnu ale když ses zmínil, že testuješ...
to Woita: naopak, od toho tu jsem. Mám k dispozici oba druhy Aurory 9 a 9X, ale v tuhle chvíli jen Optima rx. Ještě rozhodím sítě na Maxima rx .... Ten z HK co umí AFHSS v okolí nikdo nemá ...
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others) Spirit Wave & JETI DS 12 http://www.habada.cz
Posielam foto obidvoch prijímačov, jeden je 8-kanál a druhý 4-kanál, dajú sa prepnúť do PPM modu + RSSI výstupu podľa návodu, aj ten 4-ch. pekne posiela všetkých 9-kanálov. Dá sa prepojka medzi 3 a 4, napáruje sa to a v kanáli 1 je PPM a v 2 je RSSI. A samozrejme idú nastaviť aj núdzové výchylky.
Problem bude v tom, ze prijimace bohuzel maji natvrdo nastavenou delku ramce. Spirit zpracovava ramce o velikosti 25ms, tyto prijimace posilaji 20. Proto to bohuzel zrejme nefunguje.
chimo wrote:Sa dívam, že na tej fotke to mám strčené do RSSI, aby to niekoho nepoplietlo . Bolo by to super, keby sa to vyladilo aj pre takéto prijímače.
Stejně bych ten přenos PPM nepreferoval. Bude ze všech možností nejnáchylnější k zarušení.
Spirit System (Spirit W1, RS & GTR & all the others) Spirit Wave & JETI DS 12 http://www.habada.cz
Neviem koľko je tam voltová logika, nemeral som to, ale po cca 5 cm kábliku to nebude hádam až také zlé, uvidím čo ukáže prax, dúfam že si nebudem nadávať, že načo som špekuloval, keď to lietalo.
Ešte sa chcem spýtať, či je aj pri PPM vstupe výstup na reguláciu motora ako aj pri satelitoch. A dúfam že sa dočkám toho doladenia dĺžky ramca, lebo veľmi by ma to potešilo, testoval som včera aj dnes PPM cez BD asi na 19 baterkach a v pohode to fungovalo, len škoda že som to nemohol vyskúšať na Spiritovi. Je to predsa len uhladenejšie zapojenie a pri použití tej 4ch minimi to je skoro ako satelit, len neviem aký je tam rozdiel v prenosovej rýchlosti, či tam je nejaký citeľný rozdiel.
Ahoj, tak PPM už ide, paráda, len mám problém s výškovkou, ktorá je v nule v diagnóze niekde na -75% a keď dám subtrim vo vysielačke na 100%, tak aj tak ju nedám na nulu a tým pádom na +100%, na smerovku som musel použiť subtrim okolo 40% a na kolektív 10%, neviem či to nejako zle vyčíta, alebo sa to dá nejako vyladiť.