[VYŘEŠENO] Gaui X3 vrtulka

V případě, že si s něčím nevíte rady ohledně systému Spirit, je zde to pravé místo na váš dotaz.
ZeXx86
Site Admin

Skvěle, snížil bych to zpoždění vrtulky na cca 5. Za zkoušku stojí u tohoto serva i 0.

Bohužel toto servo není určeno na vrtulku, proto je trochu obtížné to nastavit optimálně.
I když je servo poměrně rychlé, pomalejší (ale vrtulkové) může fungovat lépe.

Je možné, že bude nutné nastavit mírný Revomix, asi na hodnotu 2.

Kombinace Zisk gyra, Držení piruet a Zpoždění vrtulky hrají největší roli.
Většinou stačí zvýšit zisk gyra co to jde (bez oscilací) a pokud vrtulka nedrží, tak přidávat držení piruet. Více než 175 bych nedával.
Základem je ale nejprve mít správně to zpoždění. Takže bych začínal na těch 5 a pokud by to pořád nebylo ono, tak 0.
Pak už se dá jedině hledat v mechanice.
Spirit System developer
Maverick_CZ

Ok díky moc, to jiné servo mě také napadlo, ale musel bych ho kupovat( v nejhorším asi budu muset). Jinak heli v poho chodila na 3Digi nebo jak to je. Tak předpokládám, že to bude tím nastavením. Zkusím si s tím teda ještě dál pohrát. Ještě jednou díky.
Gaui X3 (Spirit), T-rex 550X (Spirit) - Spektrum DX8G2
ZeXx86
Site Admin

Jestli to fungovalo dobře a heli je ve stejném stavu, tak to určitě bude fungovat i teď.
Doporučuji nastavit ten Revomix na hodnotu 2-3, Zpoždění vrtulky na 5 a mělo by to být OK.
Spirit System developer
Maverick_CZ

Jo s tím revomixem mi to normálně funguje to ano, jenom jsem to chtěl zkusit vyladit bez toho revomixu.
Maverick_CZ

ivkucera wrote:>>Asi bych i vyzkoušel zda zvládnou 8,4V ... to BEC také umí.<<

hobbywing Platinum V3 50A dle mě umí jen do 7,4V.

8,4V umí V3 100A, nebo pak řada V4.
Co jsem tak koukal po stránkách a na ten regl, tak by měl opravdu asi zvládnout 8.4V ...This 50A-V3 ESC has a 7A BEC with max 8.4V output.... I na tom program boxu to bylo nabízeno jako možnost. Tak nevím jestli to tam mám zkusit cvaknout, abych ten regl nepoškodil třeba. Pač to mají různě, někde mají zase jen 7.4V. Kdyby to, ale ten regulátor přeci nezvládl, tak ten program box to nebude dávat jako možnost nastavení ne?? :roll:
TomasN

Maverick_CZ wrote:
Co jsem tak koukal po stránkách a na ten regl, tak by měl opravdu asi zvládnout 8.4V ...This 50A-V3 ESC has a 7A BEC with max 8.4V output.... I na tom program boxu to bylo nabízeno jako možnost. Tak nevím jestli to tam mám zkusit cvaknout, abych ten regl nepoškodil třeba. Pač to mají různě, někde mají zase jen 7.4V. Kdyby to, ale ten regulátor přeci nezvládl, tak ten program box to nebude dávat jako možnost nastavení ne?? :roll:
7.4V vs 8.4V to nebude takovy rozdil, rozhodne to neni pricina tvych problemu.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Maverick_CZ

Tak jsem se konečně k tomu dostal a podávám info, že je to vyřešené. Koupil jsem nové ocasní servo DS455 a nyní je vše už v pořádku. :D
ZeXx86
Site Admin

Super, díky za info!
Spirit System developer
Post Reply