Provozování Bluetooth modulu

V případě, že si s něčím nevíte rady ohledně systému Spirit, je zde to pravé místo na váš dotaz.
Post Reply
Woita

Nebojím, věřím v Tebe :lol:
P.S. V NB mi BT funguje dobře, to je taky fajn, takže nemusím drátovat. BT mám už napevno v helině, je to příjemná fíčurka ;)
Když se podaří časem iPhone, bude to jen příjemná třešnička na dortu.
ZeXx86
Site Admin

Tak to je fajn. Jen nedoporucuji nahravat pres BT firmware. SW pro PC nebyl s BT zatim testovan, proto doporucuji zvysenou opatrnost.
Spirit System developer
elfew

ZeXx86 wrote:Tak to je fajn. Jen nedoporucuji nahravat pres BT firmware. SW pro PC nebyl s BT zatim testovan, proto doporucuji zvysenou opatrnost.

Nahravat FW bezdratove bych ani nezkousel... precejen muze se neco pokazit (vypadne signal, spatne se data prenesou do jednotky, atd.) a je z toho prusvih. Aktualizovat urcite pouze jen pres kabel, co se tyce nastavovani, tak to funguje skvele i pres BT a notebook. Vyuzivam casto doma, kdyz se mi nechce pripojovat kablik od heliny do notebooku a omezovat se jeho delkou :) Na letisti potom samozrejme telefon + BT modul. Stouram do toho porad, ladim, zkousim co jaka zmena udela na letovym projevu a postupne clovek chape, co ktery parametr presne ovlivni a co by cloveku vyhovovalo nejvic. Samozrejme aby mi helina letela, tak na to stacilo stravit 15minut prvotniho nastavovani doma, a pak jen jemne doladeni na letisti. (Kdyz to srovnam s vypujcenym helicommandem, tak u neho jsem stravil za pomoci kolegy asi 2 hodiny nastavovanim a ladenim a pak jsem to stejne dal po dvou baterkach pryc, protoze se mi hryzly serva - hold pripojeni pres satelity nemeli vubec vyresene)...
DX9 - Chase 360 - Spirit
TomasN

Ahoj,

mam problem s pripojenim Android aplikace k BT modulu. Neni to original (nejak ho nemuzu na eshopu zastihnout skladem), takze pochopim, kdyz s tim nebutete chtit stracet cas... Ale mozna vas neco napadne... Pouzivam tento modul. Zmenil jsem baudrate na 57600 (nastaveni mam overeno, protoze s timto baudrate mi pres "Spirit kablik" funguje pripojeni na pocitac).

Kdyz BT zapojim do Spirita (ten je inicializovany), tak dioda na BT modulu blika. Telefon ho vidi, sparuji, spustim Spirit Settings (verze 0.23 z Google play), kdyz dam pripojit, aplikace pise "Connecting", po chilve "Connected",dioda na BT modulu prestane blikat, ale aplikace zahlasi "Connection error". "FW version" a "Serial number" se nezobrazi ("unknown..."). Prikladam cast logu. Jo a BT modul napajim z 1S Li-Po baterie, to by snad problem nemel byt (povolene napeti je 3.6-6V). Nevite cim to muze byt?
Attachments
BT.log
(14.51 KiB) Downloaded 122 times
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
ZeXx86
Site Admin

Ahoj

Jsi si jisty, ze je RX/TX spravne? Nejsou prohozene?
Hlavne nezapomen na to, ze v pripade napajeni z jineho zdroje, nez na heli se musi spojit i zem te baterky se zemi BECu (napr. z pozice SYS).
Spirit System developer
elfew

Pouzivam ten stejnej modul z ebay, zabojeni jsem si udelal doma sam a napajim to 4x AA baterie (6V). Vse jede v pohode. Jak mas zapojene to ty dva draty co jdou do jednotky? Tzn zluty a cerveny?
DX9 - Chase 360 - Spirit
TomasN

Dik za rady, bylo to napajenim. Ted jsem to provizorne nadratoval na BEC a uz to slape. Bud to bylo nizkym napetim, nebo jak psal ZeXx86, ze jsem nemel spojenou zem baterie (jsem hlupak, protoze pri nastavovani z PC, jsem zem baterky spojil se zemi z PC :(). Zacal jsem resit napajeni z baterky, protoze uz nemam na prijimaci volny konektor a nechtel jsem delalt Y rozdvojku, ale ted jsem si uvedomil, ze napajeni muzu vzit z AILE, protoze tam Spirit pouziva jenom signalovy kabel...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
ZeXx86
Site Admin

Skvele, z prijimace lze napajeni vetsinou brat odkudkoli.
Spirit System developer
maxipes

ZeXx86 wrote:...
Např. létat s připojeným BT se nedoporučuje.

Proč se to nedoporučuje? Kvuli možnosti, že mi to někdo ve vzduchu rozladí? Pokud nastavím jiný PIN na BT modulu, tak tuto "hrozbu" eliminuju?
T-Rex 600N
ZeXx86
Site Admin

Neni to bezpecne z nekolika duvodu. Napr. si staci polozit telefon na stul a nekdo si s nim zacne hrat..
Muze se neco pokazit v aplikaci, muze to rusit, protoze to bezi na podobnych frekvencich, apod.
Spirit System developer
Post Reply