[VYŘEŠENO] Nastavení neutrálů kanálů
nastavuju Spirita poprvé, vše jsem nastavoval podle návodu, celkem to šlo, měl jsem na začátku kanály v nule záložka 5.5.3. Po donastavení celé jednotky se najednou cyklika stále sune -naklání postupně dopředu- do polohy potlačeno. Jdu zpět do nastavení bod 5.5.3 a koukam, že na výškovce je subtrim rozhozený - neutrál posunut o 10 %. Čím to mám doladit , když nemám použít subtrim na rádiu 
Toto by se stát nemělo v případě, že je jinak vše správně nastaveno.
Pokud nebyl použit trim ani subtrim ve vysílači, tak může být problém jedině ve špatně zvoleném mixování cykliky - musí být nastaveno na H-1 (ve vysílači) a nebo horší případ, kdy odchází potenciometr na daném kanálu.
Doporučuji nejdříve pro jistotu překontrolovat ty trimy a pokud budou stále ve středu jak byly předtím, tak mrknout na to mixování cykliky.
Pokud nebyl použit trim ani subtrim ve vysílači, tak může být problém jedině ve špatně zvoleném mixování cykliky - musí být nastaveno na H-1 (ve vysílači) a nebo horší případ, kdy odchází potenciometr na daném kanálu.
Doporučuji nejdříve pro jistotu překontrolovat ty trimy a pokud budou stále ve středu jak byly předtím, tak mrknout na to mixování cykliky.
Spirit System developer
Aha.
Tak to vypadá, že vysílač reverzuje i daný střed kanálu zřejmě s nějakým offsetem. Divné ale je, že se hodnota změní, což by neměla v případě, že žádný subtrim ani trim nebyl na tom kanálu použit (možná je tam aktivní jiná funkce).
Jednotka při každém spuštení sama rozpozná střed kanálu a i když to nyní ukazuje mimo střed, tak to po znovu připojení již bude v 0.
Je potřeba jen překontrolovat znovu koncové body - měly by sedět na obě strany +-100%.
Tak to vypadá, že vysílač reverzuje i daný střed kanálu zřejmě s nějakým offsetem. Divné ale je, že se hodnota změní, což by neměla v případě, že žádný subtrim ani trim nebyl na tom kanálu použit (možná je tam aktivní jiná funkce).
Jednotka při každém spuštení sama rozpozná střed kanálu a i když to nyní ukazuje mimo střed, tak to po znovu připojení již bude v 0.
Je potřeba jen překontrolovat znovu koncové body - měly by sedět na obě strany +-100%.
Spirit System developer
Ještě raději upozorním, že u Futaby lze nastavit různé trimy pro každý letový režim.
Je dost možné, že někde nějaký trim zůstal.
Nejlepší je si dát jedny trimy globálně pro všechny a nejlépe vše co jde povypínat.
Je dost možné, že někde nějaký trim zůstal.
Nejlepší je si dát jedny trimy globálně pro všechny a nejlépe vše co jde povypínat.
Spirit System developer
Kdepak, tam problém není.
Jak jsem psal, stačí jednotku znovu připojit už s tím reverzem ve vysílači.
Pak by už mělo být v diagnostice vše v 0%.
Jak jsem psal, stačí jednotku znovu připojit už s tím reverzem ve vysílači.
Pak by už mělo být v diagnostice vše v 0%.
Spirit System developer
Takze uz je problem vyresen?
Spirit System developer