[VYŘEŠENO] analýza vadných dílů pomoci testeru
Zmeris treba suplerou ? Pardon "posuvnym meritkem".
Zmeris budto sparu mezi unasecem a kamenem, nebo vzdalenost mezi dirou pro sroub listu a dirou pro sroub kloboucku. Pokud tam je.
Zkontroloval jsi nejdriv vibrace samotneho motoru ? To bych resil prvni. Pokud nebudou (jako ze jo), tak jit dal. Roztocit se samotnou hrideli, roztocit s hrideli a namontovanym kamenem a tak dal az uvidis jasne co ti dela problemy. Je to nejrychlejsi cesta. Zaznamy vibraci co jsi daval jsou dost brutalni. A podle otacek tam mas DVA zdroje vibraci. Motor a rotor.
Zmeris budto sparu mezi unasecem a kamenem, nebo vzdalenost mezi dirou pro sroub listu a dirou pro sroub kloboucku. Pokud tam je.
Zkontroloval jsi nejdriv vibrace samotneho motoru ? To bych resil prvni. Pokud nebudou (jako ze jo), tak jit dal. Roztocit se samotnou hrideli, roztocit s hrideli a namontovanym kamenem a tak dal az uvidis jasne co ti dela problemy. Je to nejrychlejsi cesta. Zaznamy vibraci co jsi daval jsou dost brutalni. A podle otacek tam mas DVA zdroje vibraci. Motor a rotor.
měřil jsem samotný motor a ten vypadá dobře, jen v jednom případě jsou zvýšene vibrace(50), a to při kniplu asi 40%, pak už ne, takže to bych neřešil. A to mezi kamenem a unašečem je rozdíl vidět už jen okem, to jsem vůbec netušil.-)). jinak ještě to proměřím jak jsi psal, a pak se uvidí...
Motor muze vykazovat vibrace jen v zatezi, kdy se pritlaci trochu na loziska. Pokud se rozvibuje v urcitych otackach, dochazi zrejme k rezonanci. Pokud je to v motoru, znamena to, ze je v loziskach vule (motor muze chodit do stran).
Spirit System developer
tak jsem sundal ten pádlový systém od desky cykliky, a měřil. Zjistil jsem že deska cykliky vibruje, ale je to patrné jen u nižších otáček,
a taky mi ty výsledky přijdou horší než když jsem tam ten pádlový systém měl. Tak bych to asi viděl na osu rotoru. motor se během měření docela zahřál...
a taky mi ty výsledky přijdou horší než když jsem tam ten pádlový systém měl. Tak bych to asi viděl na osu rotoru. motor se během měření docela zahřál...