Protos 500 rozkmitání v ose křidélek při ubrání kolektivu
-
sampoalphascan
Smýkátko se ani nehne. Dotáhl jsem domek, vyměnil držák vrtulkových listů a dal jiné listy, je to ještě horší. Bez listů je to trošku lepší.
-
sampoalphascan
Vibrace vyřešilo povolení řemenu v trubce i u motoru + povolení posledního šroubku v domku a šroubku u kladky. Ta špička co chodila nahoru - dolů byla nějak spojena s hřídelí na motoru, stačilo domáčknout hřídel víc do rotoru. Ještě mám vibrace někde na hlavním rotoru, ale hlavu jsem otevřel, výměnil i ložiska hlavní hřídele a nepomohlo to. Zřejmě to bude chtít novou, sníženou

Ahoj, omlouvám se, že zneužívám toto vlákno, ale jde rovněž o Protos 500 a rovněž o vibrace na ocase.
Vrtulník je úplně nový, karbon, setové osazení. Vpředu jen hlavní hřídel, vzadu jen prázdná osa. Po nasazování dalších částí vzadu se problém zhoršuje.
Domeček rozebrán, ložiska vypadají v pořádku. Po minutě točení na plné otáčky je zadní hřídelka teplá, stejně tak ložiska.
Může toto, viz obrázky, prosím, způsobovat některé ze zadních ložisek?
Díky
Vrtulník je úplně nový, karbon, setové osazení. Vpředu jen hlavní hřídel, vzadu jen prázdná osa. Po nasazování dalších částí vzadu se problém zhoršuje.
Domeček rozebrán, ložiska vypadají v pořádku. Po minutě točení na plné otáčky je zadní hřídelka teplá, stejně tak ložiska.
Může toto, viz obrázky, prosím, způsobovat některé ze zadních ložisek?
Díky