Protos 500 rozkmitání v ose křidélek při ubrání kolektivu

V případě, že si s něčím nevíte rady ohledně systému Spirit, je zde to pravé místo na váš dotaz.
sampoalphascan

a.png
aa.png
Smýkátko se ani nehne. Dotáhl jsem domek, vyměnil držák vrtulkových listů a dal jiné listy, je to ještě horší. Bez listů je to trošku lepší.
sampoalphascan

Vibrace vyřešilo povolení řemenu v trubce i u motoru + povolení posledního šroubku v domku a šroubku u kladky. Ta špička co chodila nahoru - dolů byla nějak spojena s hřídelí na motoru, stačilo domáčknout hřídel víc do rotoru. Ještě mám vibrace někde na hlavním rotoru, ale hlavu jsem otevřel, výměnil i ložiska hlavní hřídele a nepomohlo to. Zřejmě to bude chtít novou, sníženou
:-)
PetrZ

Ahoj, omlouvám se, že zneužívám toto vlákno, ale jde rovněž o Protos 500 a rovněž o vibrace na ocase.
Vrtulník je úplně nový, karbon, setové osazení. Vpředu jen hlavní hřídel, vzadu jen prázdná osa. Po nasazování dalších částí vzadu se problém zhoršuje.
Domeček rozebrán, ložiska vypadají v pořádku. Po minutě točení na plné otáčky je zadní hřídelka teplá, stejně tak ložiska.
Může toto, viz obrázky, prosím, způsobovat některé ze zadních ložisek?
Díky
Attachments
osa Z
osa Z
osa Y
osa Y
osa X
osa X
Dn_Spirit

Ahoj. Omlouvám se za opožděnou odpověď.

Pravděpodobně se opravdu jedná o ložisko, nic jiného by vzadu větší množství tepla nemělo generovat. Pokud je tam osazena "čína", zkusil bych ložisko vyměnit za kvalitní japonské.
Post Reply