Mne to bylo hned jasny, ze mluvime kazdej o necem jinem.
Ja zase chtel kolegu navest, aby porovnal delku tech pak na FB a FBL hlave.
Ja si predelaval hlavu na Velotce a tam jsou ty kulicky sroubovany ne v ose, ale kolmo na paku.
Tam stacilo vyndat podlozku a dat kratsi sroub, hned bylo po problemu.
Jestli to jde i u 450, to nevim, ani nedam ruku do ohne, ze to je skutecne pricina problemu.
[VYŘEŠENO] Úhly listů - nedaří se nastavit dostatečně velké
Bohužel výměnou kuželek za kratší bych to nepořešil, ty jdou podélně s příčnou hřídelí. Kolmá vzdálenost je daná konstrukcí gripů. Ještě to více prozkoumám, je to zajímavý mechanický problém, v nejhorším tam dám tu origo bezpádlovou hlavu, ale chtěl jsem to zkusit nejdříve s tou upravenou, docela se mi líbila.
Každopádně do vzduchu to pustím až bude vše jak má být, takový NikiLauda zase nejsem, abych to uřídil kdyby se to ve vzduchu totálně zbláznilo díky nějakým mým nesmyslným mechanickým nastavením
P.S: sledoval jsem diskusi nahoře, bylo to zajímavé jak jste si díky jednomu mikropřehlídnutí jednoho slova hezky pohovořili. Ale každému je jasné o co jde.
Musím ještě dodat, že ta předělávka té hlavy na bezpádlo je zřejmě jádro problému, je tam přepákování na takové vodorovné páce cca 1:2 (odhadem) a to bude možná moc. Jistě by to pořešily ty delší páky na servech, tím by se ty převodové poměry dostaly do správných mezích.
Večer se tomu zkusím pověnovat a dám tady vědět. Zatím díky za všechny připomínky a nápady.
Každopádně do vzduchu to pustím až bude vše jak má být, takový NikiLauda zase nejsem, abych to uřídil kdyby se to ve vzduchu totálně zbláznilo díky nějakým mým nesmyslným mechanickým nastavením
P.S: sledoval jsem diskusi nahoře, bylo to zajímavé jak jste si díky jednomu mikropřehlídnutí jednoho slova hezky pohovořili. Ale každému je jasné o co jde.
Musím ještě dodat, že ta předělávka té hlavy na bezpádlo je zřejmě jádro problému, je tam přepákování na takové vodorovné páce cca 1:2 (odhadem) a to bude možná moc. Jistě by to pořešily ty delší páky na servech, tím by se ty převodové poměry dostaly do správných mezích.
Večer se tomu zkusím pověnovat a dám tady vědět. Zatím díky za všechny připomínky a nápady.
Pokud je ta paka soucasti gripu, pak to asi nebude ten ptoblem, co jsem psal.
Pochybuji, ze delaji ruzne gripy pro padlo a bezpadlo.
Mas od gripu tahlo rovnou k desce cykliky?
Z toho co jsi psal, tak tam mas jeste nejake prepakovani.
To by tam u FBL nemelo vubec byt.
Nejlepsi by byla vazne ta fotka.
LA700+Spirit, Logo 550+Spirit, Gaui NX4+Spirit, MiniProtos+Spirit, Ricco+GY 520, FX 30 Fasst
přepákováni tam je u Alignu to bylo na extra kroužku a u tarotu to bylo součástí hlavy.bonis wrote:Pokud je ta paka soucasti gripu, pak to asi nebude ten ptoblem, co jsem psal.
DC-16,Chase 360 Spirit, Sniper II Spirit, LA 700 Spirit, Agile 7,2 Spirit a nějaké letadla
Tak tady jsem nafotil jak to vypadá...
Zde ta předělávka pádla na bezpádlo, o tom se tady bavíme: A tady je bezpádlo, které bych tam přehodil, pokud to tady nepořešíme (z druhého torza které mám k dispozici, fungl nové): Tak a teď do mě... Přiznávám, že jsem nikdy pádlo na bezpádlo nepředělával ani to neviděl, tohle jsem udělal podle amatérských rad několika kolegů a podle obrázků co jsem kde našel. Pustil jsem se do toho jenom kvůli Spiritovi
. Funkčně se mi to líbí, nejsou tam kdovíjaké vůle a chodí to zlehka. Ale asi jsou tam nějaké poměry převodů, které ten rozsak prostě neumožní a budu to muset navěky vystavit na poličce a dát tam to originál bezpádlo, jinak to nepoletí
Mimochodem, ani nemám bezpádlové listy, ale snad pro první polétání by to mohlo zafungovat. Pokud mi to bude lítat, pořídím správné listy.
Zde ta předělávka pádla na bezpádlo, o tom se tady bavíme: A tady je bezpádlo, které bych tam přehodil, pokud to tady nepořešíme (z druhého torza které mám k dispozici, fungl nové): Tak a teď do mě... Přiznávám, že jsem nikdy pádlo na bezpádlo nepředělával ani to neviděl, tohle jsem udělal podle amatérských rad několika kolegů a podle obrázků co jsem kde našel. Pustil jsem se do toho jenom kvůli Spiritovi
Mimochodem, ani nemám bezpádlové listy, ale snad pro první polétání by to mohlo zafungovat. Pokud mi to bude lítat, pořídím správné listy.
Aha, tak tim se to vysvetluje.
No vypada to hezky, ale bohuzel ten pomer v geometrii hlavy je opravdu dulezity. Serva by takto musely vykonavat extremni vychylky. Krome toho, ze se prida dodatecna nelinearita kvuli kruhove draze serv, tak se timto take rychlost reakci serv zpomali asi 3x, protoze musi kvuli stejne korekci vykonat cca 3x delsi drahu.
U padel je to trochu jinak, tam je to prepakovani v poradku.
Ono by to nejak letelo, ale nedoporucuji to.
No vypada to hezky, ale bohuzel ten pomer v geometrii hlavy je opravdu dulezity. Serva by takto musely vykonavat extremni vychylky. Krome toho, ze se prida dodatecna nelinearita kvuli kruhove draze serv, tak se timto take rychlost reakci serv zpomali asi 3x, protoze musi kvuli stejne korekci vykonat cca 3x delsi drahu.
U padel je to trochu jinak, tam je to prepakovani v poradku.
Ono by to nejak letelo, ale nedoporucuji to.
Spirit System developer