Takže jsem vyletěl ve Stabil módu, vše O.K., ale občas se ocas (ve visu) náhle otočil doleva (tedy přesněji řečeno ocas doprava, vrtulník tedy doleva), třeba o 1/8 kruhu, nebo i více, až tak 1/4 otočky. Vždy za pár vteřin jeden případ. Trochu jsem se s tím musel prát. Přitom mezi těmi náhlými otočeními to drželo jako přibité. Vrtulník při tomto byl většinou proti větru nebo vítr šel zprava.
Zkoumal jsem to, a zjistil, že když pustím kniply, skoro to nedělá. Stačilo ale nepatrně podvědomě začít korigovat směrovku (stačil jen mikropohyb třeba doprava), a vrťas občas "hodil levou", a musel jsem ho srovnat kniplem doprava.
Pomohlo v programu Spirit Settings trovhu posunout subtrim směrovky doprava, o pár ťuků a už je to v pořádku, už to nezatáčí samovolně doleva.
Otázka: To co jsem udělal (ten subtrim směrovky) je správné řešení?
Jinak jsem si nádherně polítal, i přes tu vichřici, 6 baterek, průlety, osmičky, piruety... Kolega co s vrtulníky normálně lítá, pouze se svou helinou odstartoval a ihned přistál, že se to za takového počasí nedá

Pravda, celou dobu jsem lítal ve Stabil módu (tedy v záchraně), jednou jsem se opovážil cvaknout na normální mód a ihned jsem to cvakal nazpět, málem jsem skončil na hlavě, ten vítr byl děsný. Tak až někdy za bezvětří