Ahoj, dnes jsem zkusil spustit analýzu vibrací a docela jsem se zhrozil, v ose x i z to jde, ale v ose y mi to vyhodilo tento výsledek. Vrtulník mi jinak přijde v pohodě, ale tohoto jsem se docela vylekal. Před tím jsem létal s Tarot XYZ a létal v pohodě. Podle otáček to vypadá na největší zdroj motor a vrtulka, ale přijde mi divné, že je to tak výrazné jen v ose Y, pokud by to byla nějaká křivá oska motoru, tak by to muselo stejně házet i v ose x ne? Můžeš na to kouknout a trochu mne nakopnout, kterým směrem se vydat? Motor je MSH 2610 na 5ti článek Lipol. Díky
P.S. chtěl jsem uložit grafy, ale vůbec se nevytvoří soubor s obrázkem Mám Ubuntu 14.04
[VYŘEŠENO] Protos 500 vibrace
Ahoj
Obavam se, ze ty spicky budou od hl. hridele a od vrtulky.
U vetsiny heli je to bohuzel tak, ze jsou vibrace nejvetsi v ose kridelek, tady je to hezky videt. Je to dano stavbou heli, takze se v te ose mene utlumi.
Muze to letet bez problemu i pokud to ukaze vibrace na 250%, ale v poradku to bohuzel neni.
Pokud je heli v poradku, nemelo by to byt vice nez 50%.
Zkus sundat vrtulkove listy, ta druha spicka by se mela snizit.
Co se tyce ukladani grafu, zkus tam dopsat do nazvu souboru priponu ".png", pak to bude snad v poradku.
Obavam se, ze ty spicky budou od hl. hridele a od vrtulky.
U vetsiny heli je to bohuzel tak, ze jsou vibrace nejvetsi v ose kridelek, tady je to hezky videt. Je to dano stavbou heli, takze se v te ose mene utlumi.
Muze to letet bez problemu i pokud to ukaze vibrace na 250%, ale v poradku to bohuzel neni.
Pokud je heli v poradku, nemelo by to byt vice nez 50%.
Zkus sundat vrtulkove listy, ta druha spicka by se mela snizit.
Co se tyce ukladani grafu, zkus tam dopsat do nazvu souboru priponu ".png", pak to bude snad v poradku.
Spirit System developer
Díky za rychlou reakci. Vrtulkové listy jsem sundal a je to takto:
ukládat grafy už jdou, měl si pravdu s tou příponou.
Jinak ještě mi nejdou otvírat letové záznamy, na terminálu mám tuto hlášku:
evince: error while loading shared libraries: libstdc++.so.6: failed to map segment from shared object: Permission denied
ukládat grafy už jdou, měl si pravdu s tou příponou.
Jinak ještě mi nejdou otvírat letové záznamy, na terminálu mám tuto hlášku:
evince: error while loading shared libraries: libstdc++.so.6: failed to map segment from shared object: Permission denied
Neni zac. Tak problem bude urcite uz pred vrtulkovymi listy.
Problem muze byt od lozisek v domku vrtulky, pres hridelku po nesoumernou vzdalenost vrtulkovych gripu.
Nejjednodussi je pomalicku odstrojovat a vzdy to promerit.
Co se tyce tech logu, tak se zda, ze to nema opravneni zapisovat do adresare Dokumenty nebo mozna ani neexistuje, mel by byt v domovskem adresari. Nebo jeste problem s nejakou knihovnou. Nespoustis ten program nahodou jako spravce?
Na ubuntu 14.04 64bit mi to normalne bezi.
Problem muze byt od lozisek v domku vrtulky, pres hridelku po nesoumernou vzdalenost vrtulkovych gripu.
Nejjednodussi je pomalicku odstrojovat a vzdy to promerit.
Co se tyce tech logu, tak se zda, ze to nema opravneni zapisovat do adresare Dokumenty nebo mozna ani neexistuje, mel by byt v domovskem adresari. Nebo jeste problem s nejakou knihovnou. Nespoustis ten program nahodou jako spravce?
Na ubuntu 14.04 64bit mi to normalne bezi.
Spirit System developer
No hned to je o necem jinem 
Tak ted zjistit, co z tech sundanych dilu je spatne. Ono muze kopat i cyklika
U vrtulky to zase muze byt napr. mikro smitko mezi loziskama, jine loziska nebo se jen neco povolilo.

Tak ted zjistit, co z tech sundanych dilu je spatne. Ono muze kopat i cyklika

Spirit System developer
No zatím nejhorší se mi zdá ložisko v ocasní kladce, po rozborce ostatní ložiska jdou hladce, ale asi je preventivně vyměním. Myslíš, že mám brát origoš nebo Tobex Japan? Před tím jsem měl Rexe 500 a tam jsem radši dával Tobex podle názorů z RCmanie lepší kvality, než Align
Ja to delam podle jednoducheho pravidla vzdy tobex a
1) namahane nebo velke otacky (1000+) japan
2) zbytek china
1) namahane nebo velke otacky (1000+) japan
2) zbytek china
Logo 600 3D -> Spirit FBL
Spirit settings Developer
Spirit settings Developer
Urcite je mnohem lepsi vzit japonske. Na vrtulku a motor bez premysleni. Bohuzel i nove cinske casto krupou od vyroby, nejsou stavene na vysoke otacky, pak se zahrivaji, udelaji do hrideli drazky, ... a takhle se to vsechno opotrebuje mnohem rychleji 

Spirit System developer