Záchrana jde někdy obráceně!!!

V případě, že si s něčím nevíte rady ohledně systému Spirit, je zde to pravé místo na váš dotaz.
ZeXx86
Site Admin

Mělo by stačit změřit napětí na výstupu portů ze SAT1 a SAT2.
Pokud to bude mezi červeným a hnědým ukazovat 3.3V je vše v pořádku.
Spirit System developer
soldatm

Díky, změřil jsem a na obou porter je mezi červeným a hnědým 3,3 V.
Děkuji a máte to prostě dobře vyrobeno!

Jakmile to půjde, vyzkouším v letu a dám vědět.

Díky!
Milan
soldatm

Dobrý den,

testoval jsem držení výšky a narazil jsem na zvláštní chování - viz video.

https://youtu.be/Ctje_VgLlIQ?is=lEoDN5EMUsw3YdcF

Pokud zapnu baterku, geolink se chytí a svítí - vše OK. Po zapnutí motoru !a až úplném roztočení! se ale Geolink rozbliká - periodicky, 1x. Blikat přestane až po úplném zastavení motoru.
Děje se mi to na 2 heli úplně stejně :
Goblin 500 Sport, spirit W1, wave, fw: 4.0.4, Geolink v1, fw: 1.4.1, regulátor Kontronik Jive 100A LV. - bez větráku, Motor Xnova 4020/2Y-1200 8P
Goblin 700 Compet., spirit W1, wave, fw: 4.0.4, Geolink v1, fw: 1.4.1, regulátor Kontronik Kosmik 160+ HV - verze fw: 4.17 - bez větráku, motor X-ERA Goblin edition, 4530-500 10p

Záznamy jsem smazal a nepomohlo.
Zkoušel jsem i uzemňovat ocas k motoru a stále stejné.
Stejně tak bylo stejné, pokud jsem prohodil Geolinky - k Spiritu v G500 jsem připojil Geolink na ocasu G700.

Na videu je vidět poposkakování cykliky - to bylo ve chvíli, když jsem z rádia dal držení výšky. Stejně mě to "hází" i ve vzduchu, proto jsem to začal znova řešit a na stole se projevilo takto - věřím, že pokud se vyřeší blikání/rušení geolinku, bude dobré i toto. I toto "skákání" ve vzduchu se mi děje u obou heli.

Že by způsoboval Kontronik?

Díky za pomoc,
Milan
ZeXx86
Site Admin

Dobrý den,

vypadá to, že je aktivní držení výšky nebo jiná funkce, která ho využívá. To může způsobit poskakování cykliky. Když se omezí vertikální korekce, mělo by se to o mnoho zlepšit.

Děje se tak proto, že tyto funkce nejsou aktivní, dokud se motor neroztočí - nejde o rušení, ale o normální funkci. Jen je potřeba povypínat vše, co se nepoužívá (nemá být aktivní).
V kartě Diagnostika nebo Funkce geolinku je vidět, co je povoleno a aktivní.
Spirit System developer
soldatm

Dobrý den.
Asi jsem to napsal špatně:
- blikání Geolinku, viz video, začne vždy až po úplném roztočení a to u obou heli. V tuto chvíli cyklika neposkakuje a lítá/chová se vše normálně. Jen se po letu v logu někdy objeví hláška, že došlo ke ztrátě Geolink signálu a Geolink nesvítí

- to poskakování cykliky, co je vidět na videu, se děje až po aktivaci držení výšky. Na videu jsem ho cvaknul a pak šel kamerou na cykliku. Pak na videu cyklika hodně poskočí nahoru - to jsem fci vypnul. A pak zase začne poskakovat - opět jsem držení zapnul.

To stejné se děje i ve vzduchu - pokud zapnu držení výšky, začnou obě heli skákat nahoru/dolů. Když vypnu, zase normálně létám.

V manuálu je toto blikání popisováni jako rušení.

Díky za pomoc,
Milan
Post Reply